17 Temmuz 2022 Pazar

Kafa ilk python 3. baskı pdf ücretsiz indir

Kafa ilk python 3. baskı pdf ücretsiz indir

kafa ilk python 3. baskı pdf ücretsiz indir

Whoops! There was a problem previewing blogger.com Retrying  · Galata Sarayı Efendileri Son Baskı Nereden Ücretsiz Pdf İndirebilirim? Sitemiz üzerinden 7 gün 24 saat ilgili kitabı indirebilirsiniz. Sizlerde Galata Sarayı Efendileri Son Baskı indirmek istiyorsanız doğru yerdesiniz! Reklamsız ve en hızlı şekilde pdf indirebilir, dilediğiniz zaman indirdiğiniz pdf dosyasına erişebilirsiniz Şimdilik while döngüsüne ara verip bu konuda incelememiz gereken ikinci döngümüze geçiyoruz. for döngüsü Bir önceki konuda while döngülerini anlatırken yazdığımız şu kodu hatırlıyorsunuz: #!/usr/bin/env python #-*- coding: utf-8 -*- a=0 while a Estimated Reading Time: 49 mins



(PDF) Python turkce e kitap | talat ozalp - blogger.com



edu no longer supports Internet Explorer. To browse Academia. edu and the wider internet faster and more securely, please take a few seconds to upgrade your browser, kafa ilk python 3. baskı pdf ücretsiz indir. Log in with Facebook Log in with Google. Remember me on this computer. Enter the email address you signed up with and we'll email you a reset link. Need an account? Click here to sign up. Download Free PDF. Python turkce e kitap. Talat Ozalp. Download Download PDF Full PDF Package Download Full PDF Package This Paper. A short summary of this paper. Download Download PDF. Download Full PDF Package. Translate PDF. İçindekiler Temel Bilgiler sep fonksiyonu Guido Van Rossum'un neye benzediğini merak edenler şu adresi ziyaret edebilir: [1] Python kelimesi aslında çoğu kişinin zannettiği gibi "Piton Yılanı" anlamına gelmiyor, kafa ilk python 3.


baskı pdf ücretsiz indir. Guido Van Rossum Python'u geliştirmeye yılında başlamış Yani aslında Python için nispeten yeni bir dil denebilir. Ancak Python'un çok uzun bir geçmişi olmasa da, bu dil öteki dillere kıyasla kolay olması, hızlı olması, kafa ilk python 3. baskı pdf ücretsiz indir, ayrı bir derleyici programa ihtiyaç duymaması ve bunun gibi pek çok nedenden ötürü çoğu kimsenin gözdesi haline gelmiştir. Ayrıca Google'nin de Python'a özel bir önem ve değer verdiğini, çok iyi derecede Python bilenlere iş olanağı sunduğunu da hemen söyleyelim. Mesela bundan kısa bir süre önce Python'un yaratıcısı Guido Van Rossum Google'de işe başladı Python'u Nereden Bulabilirim? Python hemen hemen bütün Linux dağıtımlarında kurulu olarak geliyor. Pardus'ta Python'un yüklü olduğunu biliyoruz, o yüzden Pardus kullanıyorsanız ayrıca yüklemenize gerek yok. Hele hele Pardus gibi, sistemin belkemiğini Python'un oluşturduğu bir dağıtımda kaynaktan kurulum epeyce baş ağrıtabilir Bu adresten Python'u indirmek isteyen çoğu Windows kullanıcısı için uygun sürüm "Python x.


x Windows installer" olacaktır İndirilen bu dosya. msi uzantılıdır. Eğer sisteminizde. msi yükleyici uygulama yoksa muhtemelen vardır buradan gerekli uygulamayı bilgisayarınıza indirip kurabilirsiniz. Karşımıza şuna benzer bir ekran gelmeli: Python 2. Komutlarımızı bu işaretten hemen sonra, boşluk bırakmadan yazacağız. Bunun dışında, istersek Python kodlarını bir metin dosyasına da kaydedebilir, bu kaydettiğimiz metin dosyasını konsoldan çalıştırabiliriz. Bu işlemin nasıl yapılacağını daha sonra konuşacağız. Python'u nasıl çalıştıracağımızı öğrendiğimize göre artık ilk programımızı yazabiliriz. İşe çok bilindik, basit bir komutla başlayalım: print komutu Bu komut ekrana bir şeyler yazdırmamızı sağlar.


Ne oldu? Python bir satır boşluk bırakarak alt satıra geçti, değil mi? Bunu ona yapmasını biz söyledik, o da yaptı Şimdi de boş bir satır bırakmak yerine ekrana bir şeyler yazmasını söyleyelim Python'a: print "Ben Python, Monty Python! Gördüğünüz gibi "print" komutunun ardından gelen "Ben Python, Monty Python! Eğer burada çift tırnak işaretini koymazsak veya koymayı unutursak Python bize bir hata çıktısı gösterecektir. Biz istersek çift tırnak yerine tek kafa ilk python 3. baskı pdf ücretsiz indir ' da kullanabiliriz. Ancak tek tırnak bazı yerlerde bize sorun çıkarabilir. Diyelim ki "Linux'un faydaları" ifadesini ekrana yazdırmak istiyoruz, kafa ilk python 3. baskı pdf ücretsiz indir. Eğer bunu çift tırnakla gösterirsek sorun yok: print "Linux'un faydaları" Bu komut bize hatasız bir şekilde "Linux'un faydaları" çıktısını verir.


Bu yüzden bu tür ifadelere Python dilinde "Kaçış Dizileri" Escape Sequences adı verilir. Eğer tırnak işareti kullanırsak Python yazdıklarımızı "tamsayı" integer olarak değil "karakter dizisi" stringyani bir nevi "harf" olarak algılayacaktır. yan yana getirip birleştirecektir. Bunların ikisi de "karakter dizisi" sınıfına girer. Ancak tırnak işareti olmayan 25 ile "Ben Python, Kafa ilk python 3. baskı pdf ücretsiz indir Python! Çünkü bunlardan biri "tamsayı" integer öteki ise "karakter dizisi"dir string. O zaman nedir bu şimdi? Yoksa Python matematikten anlamıyor mu?! Anlıyor anlamasına ama bizim de Python'a biraz yardımcı olmamız gerekiyor. Aynı komutu bir de şöyle deneyelim: print 5.


Böylelikle Python bizim sonucu tamsayı yerine "kayan noktalı" floating point sayı cinsiden görmek istediğimizi anlıyor. Yani mesela aynı anda bölme çıkarma, toplama, çarpma işlemleri yapılacaksa işlem öncelik sırası, önce bölme ve çarpma sonra toplama ve çıkarma şeklinde olacaktır. Tabii biz istersek parantezler yardımıyla Python'un kendiliğinden kullandığı öncelik sırasını değiştirebiliriz. Bu arada yapacağımız matematik işlemlerinde sayıları "kayan noktalı sayı" cinsinden yazmamız işlem sonucunun kesinliği açısından büyük önem taşır Eğer her defasında ". Artık bir sonraki Python oturumuna kadar bütün matematik işlemlerinizin sonucu kayan noktalı sayı cinsinden gösterilecektir. Ama biz şimdilik veri tiplerine ara verip "değişkenler" variables konusuna değinelim biraz. Değişkenler Kabaca, bir veriyi kendi içinde depolayan birimlere değişken adı veriyorlar. Ama şu anda aslında bizi değişkenin ne olduğundan ziyade neye yaradığı ilgilendiriyor.


O yüzden hemen bir örnekle durumu açıklamaya çalışalım. Bu "n" değişkeni "5" verisini sonradan tekrar kullanılmak üzere depolar. Burada değişkenleri karakter dizileri arasına nasıl yerleştirdiğimize, virgülleri nerede kullandığımıza dikkat edin. Aynı değişkenlerle yaptığımız şu örneğe bakalım bir de: print a, "sayısı", b, "sayısından büyüktür" Değişkenleri kullanmanın başka bir yolu da özel işaretler yardımıyla bunları karakter dizileri içine gömmektir. Buna göre birinci değişkenimiz "3", ikincisi "5", üçüncüsü ise bunların çarpımı Metin Düzenleyici Kullanılarak Python Programı Nasıl Yazılır? Özellikle küçük kod parçaları yazıp bunları denemek için Python komut satırı mükemmel bir ortamdır. Ancak kodlar çoğalıp büyümeye başlayınca komut satırı yetersiz gelmeye başlayacaktır.


Üstelik tabii ki yazdığınız kodları bir yere kaydedip saklamak isteyeceksiniz İşte burada metin düzenleyiciler devreye girecektir. Python kodlarını yazmak için istediğiniz herhangi bir metin düzenleyiciyi kullanabilirsiniz. Ancak içine yazılan kodları ayırt edebilen, bunları farklı renklerde gösterebilen bir metin düzenleyici ile yola çıkmak her bakımdan hayatınızı kolaylaştıracaktır. Şu aşamada kullanım kolaylığı ve sadeliği nedeniyle kwrite önerilebilir. İşe yeni bir kwrite belgesi açarak başlayalım. Boş kwrite belgesi karşımıza geldikten sonra ilk yapmamız gereken, ilk satıra! Bu komut sayesinde kwrite yazacağımız kodları Python'la çalıştırması gerektiğini anlayacak. Bu konuyu biraz sonra daha ayrıntılı olarak göreceğiz.


Kwrite belgesinin ilk satırına yukarıda verilen ifadeyi yerleştirdikten sonra artık kodlarımızı yazmaya başlayabiliriz. Aslında metin içine kod yazmak, Python komut satırına kod yazmaktan çok farklı değil. Şimdi aşağıda verilen satırları kwrite belgesi içine ekleyelim:! Şimdi dosyamızı "deneme. py" adıyla herhangi bir yere kaydediyoruz. Gelin biz masaüstüne kaydedelim dosyamızı! Şu anda masaüstünde "deneme. py" adında, muhtemelen yeşil renkli, üzerinde bir kafa ilk python 3. baskı pdf ücretsiz indir resmi bulunan bir dosya görüyor olmamız lazım Gerçi uzaktan bakınca kaplumbağaya benziyor ya, neyse Şimdi hemen bir konsol ekranı açıyoruz. Ama python komut satırını çalıştırmıyoruz Şu komutu vererek, masaüstüne, yani dosyayı kaydettiğimiz yere geliyoruz: cd Desktop Yazdığımız programı çalıştırmak için ise şu komutu verip enter'e basıyoruz: python deneme. py Eğer her şey yolunda gitmişse şu çıktıyı almamız lazım: bir elma, bir armut, bir de muz almak istiyorum!


yolunu takip ederek dosyayı deneme.




PDF'i PDF'e ekleme Python (pdf2pdf) (Python Programlama)

, time: 5:55





Galata Sarayı Efendileri Son Baskı Pdf İndir - PROFİL KİTAP Pdf İndir - PDF Kitap İndir


kafa ilk python 3. baskı pdf ücretsiz indir

 · Galata Sarayı Efendileri Son Baskı Nereden Ücretsiz Pdf İndirebilirim? Sitemiz üzerinden 7 gün 24 saat ilgili kitabı indirebilirsiniz. Sizlerde Galata Sarayı Efendileri Son Baskı indirmek istiyorsanız doğru yerdesiniz! Reklamsız ve en hızlı şekilde pdf indirebilir, dilediğiniz zaman indirdiğiniz pdf dosyasına erişebilirsiniz Şimdilik while döngüsüne ara verip bu konuda incelememiz gereken ikinci döngümüze geçiyoruz. for döngüsü Bir önceki konuda while döngülerini anlatırken yazdığımız şu kodu hatırlıyorsunuz: #!/usr/bin/env python #-*- coding: utf-8 -*- a=0 while a Estimated Reading Time: 49 mins Whoops! There was a problem previewing blogger.com Retrying

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder